Mistel oprindelsen.
Far og søn.
De første test af “Far og Søn” kombinationer blev udført på den hemmelige Luftwaffe base i Peenemüde ved Østersøen, et sted under tæt overvågning af allierede observation flyvemaskiner. I april 1944 havde en rekognoscering flyvemaskine hjembragt fotos, der viste en meget utraditionel fly kombination, identificeret som en Ju 88 med et Bf 109 ovenpå.
Denne observation underbygges med historien om en tysk krigsfange, der hævdede at have set en sådan maskine under flyvning.
Det blev en bekymrende affære for briterne, som allerede var udsat for drønet af V‑1. De frygtede, at disse sammensatte fly ville blive brugt imod deres byer. Et andet spørgsmål de allierede strateger grublede over var, hvor mange af disse fly var blevet bygget. Udmærket klar over, hvor sårbare disse maskiner var, havde tyskerne ikke efterlade dem stationeret på samme base ret længe, og derfor beskrev de allierede rekognoscering fly‘s rapporter dem her og der og alle vegne. Frygten blev forstærket da en Mistel, skyldet enten manglende erfaring hos piloten eller mekanisk funktionsfejl, styrtede ned i Storbritannien. Det gav grund til bekymring, men det gav også teknikerene en chance for at tilfredsstille deres nysgerrighed ved at studere maskinen i deres fritid.
- På grund af de mange problemer, hos Mistel enheder, blev frygten for dette våben aldrig bevist berettiget. I maj 1945 opdagede amerikanerne omkring halvtreds af disse maskiner spredt rundt om på Mersenburg‘s Junkers fabrikker, men de blev aldrig genstand for en tilbundsgående undersøgelse efter krigen. Mistel havde været et våben i “omstændigheder”, men det ville aldrig modtage den samme interesse som mange af de andre projekter, eksempelvis V/1 programmet, der hurtigt blev genoptaget af de allierede.

Bemalingen af en Mistel S‑2 kombination stationeret på Tirstrup lufthavn i 1945